Menno Dekker

Ik ben Menno, getrouwd met Brigitte, die u aan de telefoon krijgt wanneer u de praktijk belt. Samen hebben we een dochter, die voornamelijk op het voetbalveld rondloopt en dat maakt dat wij daar ook veelvuldig te vinden zijn.

Ik ben in 1990 als fysiotherapeut afgestudeerd en heb, na een half jaartje een waarneming te hebben gedaan in Duitsland, in januari 1991 de start gemaakt als fysiotherapeut in de V.S.

Uiteindelijk zijn we in 1993 teruggekomen waarna ik wederom in Duitsland in een particuliere praktijk als fysiotherapeut heb gewerkt. Na een jaar of 2 raakte ik enigszins gefrustreerd als fysiotherapeut doordat mijn patiënten altijd beter waren na een behandeling maar erg gemakkelijk terugvielen in hun klachtenpatroon. Er moest meer zijn als alleen het bewegingsapparaat ( spieren en botten etc.) wat verantwoordelijk kon zijn voor klachten. Na zoeken naar andere mogelijke behandelvormen, ben ik in 1996 gestart met de opleiding osteopathie in België: FICO.

Na een deeltijdopleiding van 6 jaar ben ik in 2002 afgestudeerd als osteopaat. Daarmee heb ik mijn behandelmogelijkheden enorm uitgebreid, ik had in de opleiding geleerd dat er vanuit het orgaansysteem, via anatomische verbindingen (ophangsysteem) relaties waren met het bewegingsapparaat! Daarnaast zijn er relaties met het zenuwstelsel en de schedelbotten. Hierna merkte ik dat het beduidend langer duurde maar dat desondanks mensen terug vielen in hun klachtenpatroon. Vanuit de opleiding osteopathie had ik al kennis gemaakt met de relatie tussen voeding en klachten en ik heb dan ook de opleiding tot orthomoleculair therapeut volgens de KPNI (klinische psycho neuro immunologie) gedaan in 2016/2017

( http://www.kpnibelgium.com/wat-is-klinische-psycho-neuro-immunologie-kpni/ ).

Dankzij mijn opleidingen en allerlei nascholingen in de laatste 15 jaar heb ik gemerkt dat het verklaren en goed behandelen van klachten waarmee mensen komen niet eenvoudig is, als het simpel was dan kon iedereen het!

We hebben in de praktijk gezien dat we in 80 % van de gevallen, bij mensen die bij ons komen met hun klachten, in 2-3 behandelingen een verbetering van klachten kunnen realiseren. Daarna moet blijken wat nodig is om de verbetering vast te houden, dat kan variëren van regelmatig behandelen tot oefeningen en trainen en ook tot het aanpassen van leefstijl en voeding.

Met name met bewegen en aanpassen van de leefstijl en voeding verwacht ik in de komende jaren ook preventief veel te kunnen bereiken.

Wil je medicijnen je voeding laten zijn, of voeding je medicijn?

(Hippocrates: Hij legde sterk de nadruk op hygiëne, zowel voor de arts als ook voor patiënt, en vooral ook op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam.

Zo kwam hij tot de inmiddels beroemde uitspraak: “laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”)

 

Contact: dekker@mijnosteopaat.nl