Wie zijn wij?

Mijn naam is Sjoerd Hulskorte, in 2014 afgestudeerd en tot en met juli 2022 gewerkt als fysiotherapeut in Nederland en Duitsland. Tijdens het werk in de fysiotherapiepraktijk merkte ik dat ik niet alle patiënten naar tevredenheid kon behandelen vanwege een gebrek aan kennis en vaardigheden. Mede daarom ben ik de opleiding tot osteopaat gaan volgen aan de IAO (The International Academy of Osteopathy) te Zeist. In september 2022 heb ik mijn diploma behaald en ben kort daarna gestart met werken als osteopaat in Giessen, Den Bosch, Waalwijk en vanaf april 2023 hier in Beuningen bij MijnOsteopaat.

Het lichaam als een geheel zien en het daarbij opsporen van de oorzaak van klachten maakt osteopathie zo fascinerend voor mij. Bij elke nieuwe patiënt is het een uitdaging om de klachten te doorgronden en deze te behandelen om zo de optimale zorg te bieden. Het symptoom is namelijk vaak niet het echte probleem.

In de afgelopen 7 jaar als fysiotherapeut heb ik verschillende cursussen en bijscholingen gevolgd zowel in Nederlands als in Duitsland:

  • 2012 Medical Taping Concept (MTC).
  • 2015 Fasciaal Distorsie Model volgens Typaldos (FDM), IFDMO.
  • 2017 Faszium therapie – die Essenz aus Physiotherapie, Osteopathie und Faszientechniken.
  • 2023 Korte Hefboom manipulaties Daryl Herbert

Meer weten? Hier ga je naar mijn website: https://www.osteopathiehulskorte.nl/